Banankaka



Gjorde en väldigt god banankaka häromdagen, den är väldigt enkel. Perfekt att göra av gamla bananer som ligger och är bruna och ledsna i fruktkorgen. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa 1 dl strösocker, 2 dl florsocker och 150 gram rumsvarmt smör pösigt. Mosa sedan 4 väldigt mogna bananer. Häll banerna i smör/sockerblandingen och knäck i 2 stycken ägg. Blanda försiktigt. Blanda ihop 3dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1/2 tsk kanel och en 1/2 tsk ingefära, vänd ner det i banansmeten. Häll i ungefär 2 dl valnötskärnor eller pecannötter. Häll i en smörad och bröad form och lägg några nötter ovanpå. Grädda i ungefär 30 minuter. Man kan använda en avlång form eller en rund form. Jag använde en avlång.
Servera med vanlijglass och om kakan har blivit tråkig efter någon dag, kan man steka den i en stekpanna i lite smör. Mums!


Kommentarer
Postat av: madde / mamma och blivande fröken

Såg gott ut =). Sökte på lite recept på google och hamnade här. Insåg också att vi är släkt. Din pappa och min mamma är kusiner ;-). Tänkte att jag lika gärna kan lämna ett spår. =).

2011-08-08 @ 00:52:30
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Karin

Agneeees! Dag 8 dååååå!!!

2011-08-10 @ 22:33:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0