Förvånad?

Läser om det som hände på ett SJ tåg för några dagar sedan. När en konduktör slängde av en 11-årig flicka själv i Kumla. Flickan kunde inte prata svenska, hennes syster, som hade biljetterna, var på toaletten. Flickan återfanns välbehållen dagen efter, hon hade fått sova hos en snäll kvinna.

Det finns många olika saker att spekulera i när man tänker på vad konduktören gjorde för fel:
rasistiskt, hade hon slängt av flickan om hon sett svensk ut, även om hon inte kunnat språket?
konduktören själv hävdar att hon trodde flickan var äldre, och att det var därför hon slängde av henne, är det en vettig ursäkt?
är det verkligen okej att någonsin slänga av någon från ett tåg oavsett ålder, hudfärg eller liknande?

Den här stackars konduktören har gjort så många fel. Hon slänger av en person, som uppenbarligen inte är svensk, som uppenbarligen inte är särskilt gammal (för seriöst, hur gammal kan hon se ut att vara!?) och som är ensam. Hur kan man göra det? Ibland undrar jag om de människor som arbetar inom kollektivtrafiken är helt jävla pantade. Liknande saker händer varje dag.

Tunnelbaneförare som ser folk springa till tåget och stänger dörrarna och åker, trots att det inte kan ta mer än 2 sekunder extra att vänta på den personen.
Busschaufförer som nekar äldre damer att åka med när de glömt sina SL kort, så de snällt får kliva av med sina rullatorer och missa sin läkartid.
Barn som blir avslängda, utslängda, kvarlämnade och bortglömda på SJ tåg.
Vart finns kärleken?

Någonstans handlar det ju om det. Medmänsklighet. Det är väl aldrig okej att slänga av någon från ett tåg? Dela ut feta böter istället om man inte har någon biljett. Det gör man ju på både SL och Dalatrafik. Eller erbjud lite mer humana biljettpriser så att alla har råd att åka tåg.

Man undrar verkligen hur konduktören tänkte. För inga av de förklaringar jag hört hitills är liksom okej. Förmodligen tänkte hon ingenting alls. Jag är fundersam, men inte särskilt förvånad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0