För tre dagar sedan.

Jag omstartar den här bloggen den 25 juli 2011. Kanske lite för att det är en omstart. För att jag vill at den ska handla om något annat än om hur snygg jag tycker att Jared Leto är. (vi får se hur det går, ett och annat sånt inlägg kan nog smyga emellan, MEN det är inte huvudsyftet).

För tre dagar sedan blev Norge utsatt för en terrorattack. För tre dagar sedan sprängdes minst sju människor i luften på regeringskansliet i Oslo. För tre dagar sedan blev (i skrivande stund) 85 personer ihjälskjutna på Utöya. Vårat grannland blev utsatta för en blodig massaker. En våldtäkt på demokratin. Unga, friska, kloka, smarta människor som ville förändra världen blev på grund av det dödade av en galning. Det gör ont att tänka på. Inte bara att tänka på alla som förlorat ett barn, ett syskon, en vän, en älskad, en förälder, utan också på att det inte fanns någon anledning. Ingen annan anledning än att de trodde på ett samhälle utan rasism, hat och orättvisor, ett samhälle som skulle vara fullt av kärlek och mångfald.  En tanke värd att dö för? Kanske. Men det ska inte hända. Det värsta är om de dör förgäves. Eller ännu värre, om deras död gör att rädslan, hatet och klyftorna växer sig större. Så därför. En ny blogg. Full av kärlek. Så fick det bli.

För tre dagar sedan hände något som gjorde att mycket av det man trodde blev omkullkastat. Men nu tror jag på det ännu mera.

Om 15 minuter har hela Norden en tyst minut för att hedra alla de som rycktes ifrån sina nära och kära i fredags. Efter det är det dags att sluta sörja och börja kämpa. För rättvisa. Och för ett samhälle fritt från våld, rasism, hat, orättvisor och rädsla.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0